Så skapar du succé – Anställ folk som är bättre än dig själv!

Ett vanligt misstag som många entreprenörer eller egenföretagare gör är att inse vilken styrka det är att ha ett bra team med rätt kompetenser. Precis i början av företagets livstid så är det viktigt att hitta människor som man litar på och som fyller de kompetensluckor som finns. I alla fall om man vill att bolaget ska överleva de mest kritiska åren. För ensam är inte stark och du kommer aldrig ha ork eller kunskapen att göra allt i bolaget själv.

Många erfarna entreprenörer säger detta själva – Anställ de som är bättre än dig. Men, det är inte alltid man kan anställa människor i sitt bolag eftersom det helt enkelt inte finns tillräckligt med finansiella medel. I USA är det väldigt vanligt att man skänker en del av ägandeskapet till de människor som är med från start istället för att betala lön, kanske inte riktigt lika vanligt i Sverige men det förekommer absolut. Men det finns andra sätt att gå också! Ett sätt kan vara att hyra in extern hjälp eller konsultföretag. På så sätt kan du öka antalet konsulttimmar allt eftersom omsättningen i bolaget ökar och kanske tillslut anställa någon för den tjänsten.

Öka din digitala närvaro

Idag ser vi att en stor del av de bolag som startas upp har digital närvaro eller finns bara i digital form. Jag pratar såklart om e-handel, appar och onlinetjänster som fullständigt tar över marknaden. Är du en av dem som startat den här typen av bolag så ska du absolut vända dig till en strategibyrå som kan avlasta dig och samtidigt konsultera dig mot framgång. Det finns en hel del sådana bolag men jag vill tipsa dig om NOGA i Jönköping som är en seriös byrå med kunskap i sökmotoroptimering, annonsering, konverteringsoptimering och sociala medier. Det är många som inte förstår hur viktigt det är att synas online, inte bara existera där och detta kan dem på NOGA verkligen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *