Fyra saker vi kan lära oss av Silicon Valley

Vi på n3prenor älskar Silicon Valley och det finns ett ganska bra utbildningsvärde i denna komediserie också. Så har ni missat Silicon Valley så är det helt klart ett tips från oss!

1. Företagsnamnet är viktigt

Företagsnamnet blir ofta ditt varumärke, välj det med omsorg. Se också till så att ditt tilltänkta namn inte redan är upptaget eller kan förknippas med en annan verksamhet.

2. Du måste investera tid och pengar i början

Det som blir Pied Piper är ett gäng tech-killar som bor hos en inkubator billigt för att i gengälld ge en liten procent i deras start-up. De bor billigt och jobbar på sina idéer vid sidan av sitt vanliga jobb i förhoppningen om att en dag hitta produkten som kan slå igenom på riktigt. Så här ser verkligheten ut för många entreprenörer: man måste investera tid och pengar i sin idé även när andra inte gör det.

3. Arbeta med rätt folk

I Silicon Valley stöter man på många personer som kanske inte är Pied Pipers bästa. Det är viktigt att arbeta med folk man kan lita på men också människor som är kompetenta och villiga att jobba hårt för att ta företaget framåt.

4. Produkten är inte allt

Att tro att man har hittat den bästa produkten och att allt har löst sig därefter är fel. Produkten är bara en liten del av företagandet. Gör din produkt användarvänlig och sälj in konceptet på ett snyggt och effektivt sätt. Vad är kundens “pain” och hur löser din produkt den smärtan? I Silicon Valley så misslyckas Pied Piper med detta och investerare vill plötsligt göra något helt annat av tekniken de har.

This entry was posted in Kul. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *